CDA bezorgd over verkeerssituatie Michiel de Ruyterschool

AMSTELVEEN- Het Amstelveense CDA maakt zich zorgen over de verkeerssituatie bij de Michiel de Ruyterschool aan Laan Rozenburg.  De partij krijgt klachten van bewoners en ouders dat de veiligheid voor de schoolkinderen niet optimaal is.

Voor kinderen die lopend of met de fiets naar school komen is de situatie ingewikkeld en af ten toe zelfs regelrecht chaotisch. Schoolgaande kinderen moeten rekening houden met automobilisten die vanaf de Laan Rozenburg links of rechts afslaan. Het zicht wordt beperkt door veel geparkeerd staande auto’s.

Ook de situatie bij de parkeerplaats van de flat wordt als onveilig gezien. Vooral op de momenten dat kinderen die aan komen rijden het pad kruisen van vertrekkende auto’s.

De schoolroutes in de directe omgeving van de Michiel de Ruyterschool vragen volgens het CDA ook extra aandacht. Vooral de recente aanleg van een bushalte aan de zuidkant van Laan Walcheren ter hoogte van de Texelstraat is qua veiligheid verre van optimaal. De bushalte bestemd voor lijn 174 is recent voorzien van geblokte markering. Door de aanleg is het verplichte fietspad en het trottoir iets verlegd. Het CDA is tijdens de fietstocht aangesproken door bewoners, die de nieuwe situatie als erg gevaarlijk ervaren. “Het is wachten op het eerste grote ongeluk”, aldus een direct betrokkene.

Het CDA gaat de komende tijd in gesprek met ouders van schoolgaande kinderen, buurtbewoners en de directie van de Michiel de Ruyterschool en de Roelof Venemaschool. Ook zal de fractie deze week in de commissie van de gemeenteraad die over verkeer en veiligheid gaat, mondelinge vragen stellen waarom het gebied rond de Michiel de Ruyterschool niet is ingericht als schoolzone en informeren naar acties waardoor de veiligheid op korte termijn kan verbeteren.