Cursus ‘Samen omgaan met een chronische ziekte’

AMSTELLAND – Hoe ga je samen om met een chronische ziekte en wat betekent dit voor jezelf en je partner, hoe neem en houd je samen de regie? Mantelzorg & Meer biedt mantelzorgers en chronisch zieke partners een praktische cursus. Doel is samen het leven aangenamer maken. De cursus start op 11 maart.

In acht wekelijkse bijeenkomsten volgen de chronisch zieke en de partner apart een programma. Wel op dezelfde plaats en datum en hetzelfde tijdstip. De groep bestaat uit maximaal acht personen, begeleidt door een gecertificeerde trainer.

De cursus
De cursus heet PPEP4ALL, dit staat voor Patiënt Partner Educatie Programma voor Alle chronische aandoeningen. Dit is een zelfmanagement-programma voor mensen met een chronische ziekte en zijn of haar partner/mantelzorger. Het biedt handvatten die de kwaliteit van leven positief beïnvloeden.

Onderwerpen die aan bod komen zijn: Wat betekent de ziekte in het dagelijks leven, omgaan met stress, angst en depressieve gevoelens, het nut van ontspannende activiteiten, communicatie, eigen netwerk.

Voor wie
De training is bedoeld voor mantelzorgers en hun partners uit Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Informatie en aanmelding
Voor meer informatie over de cursus en aanmelding kijk de agenda op de site.

Locatie
Laan van de Helende Meesters 431, Amstelveen 10.30 tot 12.00 uur.

U kunt contact opnemen via 020 333 53 53, info@mantelzorgenmeer.nl of www.mantelzorgenmeer.nl.