Doortastend optreden Westwijker voorkomt fietsendiefstal

AMSTELVEEN – Een bewoner uit Westwijk heeft afgelopen vrijdag door kordaat optreden een fietsendiefstal voorkomen. Dit meldt wijkagente Simone Seegers op haar facebookpagina.

Tijdens het uitlaten van de hond zag de Westwijker hoe een jongeman een op slot staande fiets uit de fietsenstalling optilde en meenam richting de metro. Toen de man daarop beleefd aan de jongen vroeg of het wel zijn fiets was, ontweek hij de vraag en rende hij de metro uit, de fiets achterlatend. De fiets is door de man uit Westwijk weer terug gezet in de fietsenstalling.

Het incident is vervolgens gedeeld in de WhatsApp Buurtpreventie gedeeld. Een handhaver van de Gemeente Amstelveen, die ook deelneemt aan deze groep, is vervolgens in de buurt gaan surveilleren. Na enige tijd zag hij een persoon lopen die voldeed aan het signalement. Van deze persoon zijn de gegevens gecontroleerd en de zaak wordt verder door de politie onderzocht.

Het optreden van de Westwijker wordt door de politie zeer gewaardeerd. Als blijk van dank heeft hij van de wijkagent de ‘politie bedankt mok’ gekregen.

Foto: Facebook wijkagente Simone Seegers