Duitse Bariton Ulrich Schütte 3 februari in Amstelkerk

OUDERKERK – De Stichting Kamermuziek de Amstel/Uriël Ensemble presenteert zondag 3 februari in de Amstelkerk te Ouderkerk aan de Amstel een  midwinterconcert met liederen en piano. De aanvang is 15.00 uur en de entree bedraagt 22,50 euro.

Speciale gast deze middag is de Duitse baritone Ulrich Schütte die voor dit optreden speciaal uit Bonn komt. Daarnaast wordt een aantal pianosonates gespeeld door Mitsuko Saruwatari.

In de kamermuziekserie 2018-2019, een uitgebalanceerd programma met het thema “Beethoven”, kunnen de pianosonates van deze meester-componist niet ontbreken. Publiek mag van de serie een zo breed mogelijk muzikaal beeld verwachten.

Met zijn 32 pianosonates, waarvan op 3 februari twee karakteristieke en belangrijke werken worden uitgevoerd, heeft Beethoven een revolutionaire ontwikkeling in de pianoliteratuur gebracht. Voor de pauze staat opus 31, nr. 2, bekend als “The Tempest” op het programma, dat verwijst naar het gelijknamige toneelstuk van Shakespeare. Na de pauze wordt de bekende pianosonate opus 110 gespeeld, een van de drie indrukwekkende laatste pianosonates. Beide sonates worden toegelicht door de pianiste zelf.

Naast de pianosonates worden prachtige liederen gezongen van Beethoven en Brahms, die ons een schat aan liederen heeft nagelaten. De liederen worden vertolkt door de Duitse bariton Ulrich Schütte. Gastmusicus en vaste pianiste van het Uriël Ensemble staan garant voor een boeiend midwinterconcert.

Uitgevoerd worden van Ludwig van Beethoven: Piano Sonata No.17, Op.31 No.2; An die ferne Geliebte; Piano Sonata No. 31, Opus 110. Van Johannes Brahms: Auf dem See, Mainacht, Meine Liebe ist grün, Von ewiger Liebe

Meer informatie vindt u op www.kamermuziekdeamstel.nl.