Gemeente spreekt eigenaar Groenhof aan op gebrekkige communicatie asbest

AMSTELVEEN – De gemeente Amstelveen heeft de eigenaar van Winkelcentrum Groenhof aangesproken op de gebrekkige communicatie na het aantreffen van asbest in de grond buiten het centrum. ” De ondernemers hebben veel meegemaakt sinds de renovatie zo’n twee jaar geleden werd aangekondigd”, zegt wethouder Gordon. “Het is daarom enorm belangrijk dat zij continue op de hoogte worden gehouden van ontwikkelingen of wijzigingen in de bouwplanning,” aldus wethouder Floortje Gordon van Economische Zaken.

Naar aanleiding van de berichtgeving rond de asbestvondst heeft Gordon woensdag een bezoek gebracht aan de ondernemers op Groenhof. De wethouder wilde de stemming peilen bij de winkeliers, omdat dit zorgt voor vertraging bij de oplevering van het gehele winkelcentrum. Er was geen sprake van onrust, maar het feit dat de winkeliers hierover niet zijn geïnformeerd door winkelcentrumeigenaar Segesta bijvoorbeeld viel niet goed. Dit is ook het geval bij de bewoners van de aanpalende flats.

Uit navraag van de gemeente bij de aannemer blijkt dat er ter hoogte van de toekomstige Lidl enige weken geleden asbest is aangetroffen in bekistingsplaten die zijn achtergebleven bij de bouw van het winkelcentrum in de jaren 70. Ook zijn er op een plek asbestvezels teruggevonden in het zand. De grondsanering is inmiddels gestart en woensdag is begonnen aan de laatste fase.

Bij de gemeente is een aanvraag binnengekomen van Segesta voor oplevering van de nieuwe bestrating tussen de Jumbo en de nieuwe entree half april. Dit zou betekenen dat de buitengevel en de Jumbo, zonder onvoorziene omstandigheden, dan gereed is. Het gedeelte tussen de Lidl en de nieuwe entree is later klaar, omdat Lidl intern nog moet verbouwen. Hier is twee maanden voor uitgetrokken.

Foto: VTF, Vivian Tusveld