Gordon opent internationale voorleesdag in de bibliotheek

AMSTELVEEN – Wethouder Floor Gordon opende maandagochtend 27 januari de internationale voorleesdag in de bibliotheek op het Stadsplein. Met een schot met een confettikanon gaf zij het startsein voor het voorlezen in verschillende talen. Zo werd er onder andere voorgelezen in Japans, Indiaas, Engels, Russisch, Spaans, Portugees, Chinees.

Wethouder Gordon: “Heel leuk dat de bibliotheek deze dag zo internationaal aanpakt, want in de internationale stad Amstelveen wonen kinderen van 134 verschillende landen. Lezen is heel belangrijk, want elke dag een kwartiertje voorlezen zorgt ervoor dat je kind elk jaar 1.000 nieuwe woorden leert. En kinderen die al vroeg in aanraking komen met boeken, hebben later een voorsprong op school.”

De (inter)nationale voorleesdag was een dag met een internationaal karakter, een dag vol ontmoeting tussen verschillende culturen en vol mooie verhalen. Er werd op verschillende plekken voorgelezen in allerlei talen en ouders kregen tips op het gebied van voorlezen.

Alle aanwezige voorlezers lazen tegelijk voor in 7 talen uit het Prentenboek van het Jaar: Een huis voor Harry. Ook kregen de aanwezigen te horen dat het lidmaatschap van de bibliotheek gratis is tot 18 jaar gratis is. Meer informatie is te vinden op: www.debibliotheekamstelland.nl.