Huisconcert Shura Lipovsky op Wester-Amstel

 Jiddische liederen en Chassidische verhalen over troost en betrokkenheid. Zangeres Shura Lipovsky, geeft met Bert Vos-viool en Kimball Huygens-piano op zondag 10 februari een huisconcert op buitenplaats Wester-Amstel.

Verhalen uit de mystieke joodse traditie, het Oost-Europese Chassidisme uit de 18e eeuw, waarin zangeres/verhalenverteller Shura Lipovsky de zoektocht van de mens, met zijn vragen naar zingeving en compassie anno 2019, centraal stelt. De Jiddische liederen in dit programma bevatten eenzelfde thema en zijn gedeeltelijk door Shura Lipovsky geschreven. De begeleidende musici vertolken met hun virtuoze spel de wereld van het Jiddische lied en de sfeervolle glans van de klezmermuziek.

De Nederlandse zangeres Shura Lipovsky verwierf tijdens haar succesvolle carrière internationale erkenning als een van de meest vooraanstaande vertolkers van het Jiddische lied. Zij geeft workshops en masterclasses over de hele wereld en is o.a. artistiek leider van de Summer Song School van het Jewish Musical Institute te Londen.

Zondagmiddag 10 februari, aanvang 15.00 uur.  Reserveren: muziek@wester-amstel.nl  of telefonisch op 020-4964938. Entree: € 12,00,  donateurs € 9,00, kinderen t/m 12 jaar gratis. Koffie en thee gratis vóór aanvang.

Buitenplaats Wester-Amstel, Amsteldijk-Noord 55, 1183 TE Amstelveen.