Komst tweede bloemenzaak Van der Hooplaan stuit op felle kritiek

De voorgenomen komst van bloemenbedrijf Topbloemen leid tot felle kritiek op de Van der Hooplaan.¬†Volgens het overgrote deel van de ondernemers en klanten draagt de komst niet bij aan de diversiteit van het winkelcentrum en het belang van de kleine ondernemer. Via een petitie, die inmiddels honderden keren is ondertekend, wordt het massaal opgenomen voor Chrissie’s Bloemenkiosk.

De nieuwe bloemenwinkel gaat zich vestigen in het pand waar voorheen fietsenhandel Dijkman zat. De 94-jarige verhuurder was niet bereikbaar voor commentaar, maar volgens ingewijden zou er door een slijterij en een pizzaria ook interesse zijn getoond. Dat de keuze op de bloemenzaak is gevallen bevreemdt veel klanten en ondernemers.

In een reactie laat Topbloemen weten niets te snappen van de ontstane commotie. “Wij zijn erg verbaasd, vooral omdat wij door de eigenaar van het pand en de makelaar JUIST het pand toegewezen hebben gekregen vanwege het belang en de toegevoegde waarde voor dit winkelgebied. Er waren diverse andere gegadigden die werden afgewezen omdat wij het beste zouden passen en zouden zorgen voor meer winkelend publiek. (…) Met Topbloemen opereren wij in een ander segment dan een bloemenstal. Wij zijn online sterk en sterk met bezorgen. Dit kan prima naast elkaar bestaan, maar dat de stal niet blij is begrijp ik ook. Ik denk dan ook dat wij voor het winkelgebied een mooie aanvulling zijn.”