Lokale ChristenUnie staat niet achter veelbesproken Nashvilleverklaring

AMSTELVEEN – De lokale fractie van de ChristenUnie sluit zich aan bij het landelijk standpunt van de partij over de zogenoemde Nashvilleverklaring. Honderden Nederlandse protestantse predikanten en voorgangers hebben de verklaring ondertekend waaronder SGP-leider Kees van der Staaij. In de verklaring wordt betoogd dat het huwelijk alleen bedoeld is als verbond tussen één man en één vrouw.

De landelijke CU-fractievoorzitter Gert-Jan Seegers liet vanochtend weten juist niet achter de Nashvilleverklaring te staan: ,,Als ChristenUnie staan we voor een samenleving waarin iedereen meetelt. We hopen als christen-politici vooral een luisterend oor te bieden en een helpende hand, in plaats van een opgeheven vinger. De vraag is of een dergelijke verklaring het gesprek over homoseksualiteit al dan niet ten goede komt. En dat is niet het geval. Dit blijkt ook wel uit de gepolariseerde discussie die nu ontstaat. Het gaat over mensen, en dat vraagt om een respectvol en open gesprek.”

De lokale CU-fractievoorzitter Bert de Pijper sluit zich daarbij aan. ,,En daar willen we het bij laten,” aldus De Pijper tegenover RTVA.