Makelaar noemt Aalsmeerse nieuwbouwwijk nu Westwijk-West

AALSMEER – De populariteit van Amstelveen en dan met name Westwijk zorgt ervoor dat Aalsmeerse makelaars woningen uit Nieuw-Oosteinde nu aanprijzen met de tekst: ‘De woonwijk Nieuw-Oosteinde wordt ook wel ‘Westwijk-West’ genoemd. Ondank het feit dat in Nieuw-Oosteinde veel ex-Amstelveners wonen, wordt de term Westwijk-West daar echter zelden gebezigd.

Zo’n vijftien jaar geleden werd gestart met de bouw van Nieuw-Oosteinde. Veel Amstelveners die op dat moment naar een woning zochten belandden in de Aalsmeerse wijk omdat in Westwijk even niet werd gebouwd op dat moment. Later werden in Westwijk als in Nieuw-Oosteinde exact dezelfde woningen gebouwd. Enige verschil was het prijskaartje. In Amstelveen werd gemiddeld 50.000 euro meer neergelegd.