Maroeska Metz van ‘Heel Holland Bakt’ komt naar Venstra

 Maroeska Metz, de smaakmaker uit ‘Heel Holland Bakt’ en auteur van het design-kookboek ‘Hoe dan?!’ komt op vrijdagmiddag 1 februari naar boekhandel Libris Venstra voor een boekpresentatie.

De kunstenares, bekend van haar meubelontwerpen, kroonluchters en juwelen, verrast met haar kookboek ‘Hoe dan?!’ de liefhebbers van koken, bakken en lekker eten met 120 gerechten die allemaal zijn voorzien van een filmpje. Door met je smartphone de code onder de recepten te scannen, geeft Maroeska je letterlijk een kijkje in haar keuken. De gerechten zijn door haar zelf gefotografeerd als moderne stilleven.

Voor Omroep Max was de verschijning van het kookboek ‘Hoe dan?!’ geen verrassing maar wel voor sommige kijkers van ‘Heel Holland Bakt’. Elke zondagavond maakt de kunstenaar op televisie de meest bijzondere baksels maar wordt als ’te professioneel’ gezien. Maroeska is een hobbykok en vindt alle kritiek eerder een compliment. Ze is inmiddels gemiddeld bijna twee keer zo oud als de andere kandidaten en staat al bijna 50 jaar in de keuken.

Maroeska Metz vertelt vrijdagmiddag 1 februari over de totstandkoming van haar kookboek en misschien ook wel over haar deelname aan ‘Heel Holland Bakt’. De presentatie begint om 14.30 uur in boekhandel Venstra. Toegang: gratis. Aanmelden: via info@venstra.nl of 020-6419880, niet verplicht maar wel praktisch.