Mentalist Timon Krause brengt magie en live muziek naar Griffioen

 Timon Krause weet wat je denkt! Hij is de jongste mentalist die ooit de titel ‘Nederlands kampioen mentalisme’ en ‘beste Europese Mentalist’ kreeg. Zijn show ‘Mindgames’ is een verrassende en vermakende mix van muziek, magie en mysterie dat je op het puntje van je stoel laat zitten van begin tot einde. Donderdag 10 januari staat hij met zijn show in cultuurcentrum Griffioen.

Geboren in Duitsland, opgeleid in Nieuw Zeeland en nu woonachtig in Amsterdam heeft Timon Krause met zijn show alle continenten bezocht. Voor Timon is magie de passie van zijn leven. Al toen hij 16 was publiceerde hij zijn eerste boek over het thema gedachtelezen. Hij is de ‘Best European Mentalist’ 2016 en de jongste gedachtelezer die ooit deze titel heeft gewonnen. Zijn carrière tot nu toe bevat diverse live TV-optredens op de nationale televisie, theatertours in Duitsland, Nederland en Nieuw Zeeland, deelname aan verschillende kampioenschappen waaronder de wereldkampioenschappen der magie, enkele radio optredens, een aantal vakpublicaties en bijna een decennium ervaring als walk-act en podium artiest.

Henning Neidthart ontwikkelde het concept van Mindgames samen met Timon Krause. Van origine een jazz en reggae pianist, schrijft hij nu de unieke soundtrack. Kevin Wolf brengt de beat. Na studies aan diverse muziekscholen in Europa, is hij nu een veel gevraagde bandcoach en de huisdrummer bij Mindgames.

Donderdag 10 januari, aanvang 20.30 uur. Meer informatie en kaarten: Cultuurcentrum Griffioen