Muzikale vesper met Bachcantate in Kruiskerk Amstelveen

AMSTELVEEN – De eerste muzikale vesper van 2019 wordt op zondag 20 januari om 17.00 uur gehouden in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30a. In deze een uur durende vesper wordt o.a. de cantate Wär Gott nicht mit uns diese Zeit (BWV 14) van Johann Sebastian Bach uitgevoerd. De Vesperscantorij zingt de koordelen. Solistische medewerking verlenen Nienke Oostenrijk (sopraan) en Christiaan Peters (bas). Het barokorkest bestaat uit hobo’s, strijkers en continuo. Henk Trommel dirigeert, ds. Bert Griffioen is liturg.

Wär Gott nicht mit uns diese Zeit is de laatste kerkelijke cantate die Bach gemaakt heeft (1735). In het openingskoor is te horen hoe hij in die tijd bezig was met ingewikkelde compositorische hoogstandjes. De strekking van de cantate is dat we als mensen zonder Gods hulp geen schijn van kans hebben tegen onze belagers.

Vanaf 16.30 uur is de kerk open (koffie en thee staan klaar) en om 16.40 geeft Henk Trommel een korte uitleg over muzikale aspecten van de cantate. Vrije toegang, na afloop is er collecte bij de deur.

Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.