Oek de Jong en Kluun op tweede editie Boekenfeest

 ANNA staat op zondag 10 februari vol boeken tijdens het tweede Amstelveens Boekenfeest. Er zijn lezingen, er is muziek en tijd voor gezelligheid. Oek de Jong (Opwaaiende zomerjurken), Kluun en de Amstelveense auteur Henk Rijks staan op het programma. Speciaal voor de kleintjes komt in de namiddag Geronimo Stilton, en de band Ditiswatutis maakt het feest compleet. Zij spelen live nummers gebaseerd op de boeken die ze hebben gelezen.

Matthijs den Hollander opent die zondag het Amstelveens Boekenfeest met de bekendmaking van de winnaar van de poëziewedstrijd. Jacobine van den Hoek interviewt Oek de Jong, schrijver van een oeuvre van romans. Het gesprek gaat over Schrijven en Wat alleen de roman kan zeggen.  Vanwege enthousiaste reacties over zijn optreden vorig jaar, is Jeroen Windmeijer opnieuw uitgenodigd op het Boekenfeest in ANNA. Dit keer vertelt hij (12.15 uur) over het Pilgrim Fathers Complot. De thriller kwam direct na verschijning binnen op plek 15 in de Boekentop 60. Het laatste auteursoptreden, om 14:00 uur, is van Kluun en Henk Rijks. Jacobine spreekt met hen over het leven van een schrijver, de lezer en hun laatste boeken DJ en De overblijfvader.

Vanaf 15.45 uur kan het publiek kennis maken met Amstelveense schrijvers. Iedereen kan een praatje maken met Bernice Berkleef, Heleen van der Kemp, Jacobine van den Hoek, Onno Wesselink, Henk Rijks, Atie Vogelenzang of Wendela de Vos.

Voor de kleine lezers is er op het Amstelveens Boekenfeest om 12.45 en 15.45 uur een kwartier voorlezen, met een vertelkastje, en zal vanaf 15:00 uur de grote kinderheld Geronimo Stilton elk handje schudden.

Na het laatste auteursinterview speelt vanaf 15:00 uur de live band Ditiswatutis. Zij spelen dansbare muziek, afgestemd op de boeken die zij hebben gelezen.

Doorlopend is er boekverkoop van de boekhandels Blankevoort, Libris Venstra, een pop-up SHLFIE, en heeft de Bibliotheek Amstelland & VoorleesExpress een vertelkastje voor de kleine lezers.

Zondag 10 februari, 11.00 – 17.30 uur Amstelveens Boekenfeest – Gratis entree. ANNA, Amsterdamseweg 22.

Foto: Marc Deurlo