Ook Amstelveen gaat vrijdag regenboogvlag hijsen

AMSTELVEEN – Het Amstelveense college gaat -net zoals vele andere Nederlandse gemeenten- vrijdagochtend samen met raadsleden de regenboogvlag te hijsen bij het raadhuis.

Het hijsen van de regenboogvlag is een reactie op de Nashvilleverklaring. Honderden orthodoxe christenen en predikanten hebben deze verklaring ondertekend en keren zich daarmee onder meer tegen homoseksualiteit en transgender. ,,Amstelveen is een gemeente voor iedereen en waarin we rekening houden met elkaar en niemand buitensluiten”, zegt wethouder Gordon. ,,Dat willen we laten zien door samen met de raadsleden de regenboogvlag te hijsen.”

Met de #SayNoToNashville plaatsen de gemeenten vrijdag een foto van het hijsen van de regenboogvlag op social media. ,,We hopen dat deze hashtag trending wordt”, zegt wethouder Van Ballegooien. ,,Iedereen is gelijkwaardig in Amstelveen. We zijn sinds oktober regenboogstad en werken samen met andere regenbooggemeenten aan het bevorderen van de sociale veiligheid, weerbaarheid en acceptatie van LHBTI-personen.”

Eerder vroeg de lokale fractie van D66 al aan het college om de regenboogvlag te hijsen.