Ouderkerkse mopperkont Joost zoekt vrouw die voor zichzelf kan zorgen

OUDERKERK – Hij ging viraal zoals dat zo mooi heet: de Ouderkerkse mopperkont Joost. Het hilarische portret dat televisie- en filmpjesmaker Roel Maalderink maakte, werd honderdveertigduizend keer bekeken op Dumpert en ook Jeroen Pauw besteedde aandacht aan de man die vrij duidelijk was over zijn woonplaats Ouderkerk aan de Amstel: “Als ik hier zou blijven wonen, is het wachten op de dood. Hier is echt helemaal niets te doen.”

Ruim een half jaar later bezocht Maalderink de mopperkont opnieuw. En wat blijkt? Joost is een bijzonder aimabele man die door het filmpje zelfs weer beter contact heeft met een van zijn zoons. Hond Diva bewoont ondertussen de hondenhemel waardoor er in zijn leven weer plaats is voor een vrouw. Maar wel eentje die goed voor zichzelf kan zorgen. “Want met het hoge pensioen dat ik heb, kan ik het niet bekostigen,” aldus Joost.  Bekijk het filmpje!