Over de nieuwe A9 rijden kan nu al in virtual reality

AMSTELVEEN – Bij informatiecentrum Amstelveen Inzicht is het nu al mogelijk om in virtual reality over de nieuwe A9 te rijden. Met een speciale auto kan je een ritje maken van Schiphol naar de Arena, en weer terug.

Naast een groot scherm is er ook een 3D-bril waarmee je je hoofd mee kan draaien. “De virtuele wereld is dusdanig realistisch dat je er van uit mag gaan dat hij er straks ook écht zo uit komt te zien.”, vertelt medewerker Udo van Huis. Bij de introductie op zaterdag kon de auto op veel belangstelling rekenen door kinderen en volwassenen.

De verbouwing van de echte snelweg begint pas in 2020 en zal rond 2026 afgerond zijn. De snelweg gaat in beide richtingen van drie naar vier rijstroken. Bij Amstelveen wordt de snelweg over een afstand van 1,3 kilometer verdiept aangelegd. Hierover komen overkappingen ter hoogte van het Oude Dorp, het Stadshart en het Bovenlandpad. De leefbaarheid op het traject wordt verbeterd ten opzichte van de huidige situatie door de aanleg van nieuwe geluidschermen. Ook wordt er gewerkt aan een zo groen mogelijke inpassing van de maatregel.

Kijkje nemen? Informatiecentrum Inzicht Amstelveen is doordeweeks van woensdag t/m vrijdag van 12 tot 17 uur geopend. Op zaterdag iedere eerste en derde zaterdag van de maand