Partner Amstelveense tak KPMG ondergedoken voor maffia

AMSTELVEEN – Door conflicten bij de Marokkaans-Nederlandse maffia is een partner en overnameadviseur van KPMG noodgedwongen ondergedoken. De persoon in kwestie is de 42-jarige Khalid B, sinds maart 2016 werkzaam bij het Amstelveense accountantskantoor. Sinds de moord op zijn jongere broer Reduan is hij al een jaar niet op zijn werk verschenen. Dit meldt het Financieel Dagblad.

Reduan werd in maart vorig jaar tijdens een sollicitatiegesprek op zijn kantoor in Amsterdam-Noord doodgeschoten. De moord is een reactie op de getuigenissen van hun jongere broertje Nabil B., kroongetuige in een proces over eerder uitgevoerde liquidaties. Sinds de moord staan beide broers onder een beschermingsprogramma van de overheid.

Zowel Reduan als overnameadviseur Khalid waren niet betrokken in het criminele circuit.

De 40-jarige schutter die verantwoordelijk is voor de moord op Reduan, Shurandy S., is gisteren tot 20 jaar cel veroordeeld. Het Openbaar Ministerie reikt 100.000 euro beloning uit aan de gouden tip naar de verblijfplaats van Ridouan Taghi en zijn rechterhand Said Razzouki.