Politici hijsen regenboogvlag: “Amstelveen staat voor vrijheid van seksualiteit”

AMSTELVEEN – Politici van vrijwel alle grote politieke partijen in Amstelveen hebben vrijdagochtend de regenboogvlag uitgehangen voor het raadhuis. Ze willen daarmee het signaal afgeven dat tolerantie en vrijheid van seksualiteit een groot goed is in Amstelveen.

Het uithangen van de vlag is een reactie op de Nashville-verklaring die eerder werd getekend door een groep streng orthodoxe christenen. Onder de ondertekenaars zat SGP-kamerlid Kees van der Staaij, die daar veel kritiek op kreeg.

De actie is gestart op initiatief van D66-raadslid Robert Zuidbroek, die eerder deze week een oproep plaatste op sociale media. “Tolerantie en acceptatie voor LHBTI-ers lijkt dus anno 2019 nog steeds geen vanzelfsprekendheid. Wij vinden het noodzakelijk om ons altijd in te blijven zetten voor de rechten van LHBTI-ers,” aldus Zuidbroek.

Ook de fractievoorzitters van het CDA en CU waren aanwezig om het initiatief te steunen. Pier Rienks, fractievoorzitter van het CDA, neemt uitgesproken afstand van de verklaring. “We zijn erdoor geschokt dat het in 2019 nog steeds mogelijk is dat weldenkende mensen een handtekening zetten onder een verwerpelijk document. De bijbel moet je interpreteren naar moderne maatstaven.”