Strijktrio Amsterdam-Berlijn in Kruiskerk Amstelveen

AMSTELVEEN – In de Kruiskerk wordt op zondag 27 januari het eerste koffieconcert van dit kalenderjaar gehouden. Het programma wordt verzorgd door het bekende strijktrio Amsterdam-Berlijn, dat al twee keer eerder in de Kruiskerk te horen was. 

Het strijktrio Amsterdam-Berlijn bestaat uit Susanne Niesporek (viool, lid KCO), Eric van der Wel (altviool, oud-lid KCO) en Anja-Susann Hammer (cello, Berlijn). Alle drie hebben ze een grote liefde voor kamermuziek. Deze keer hebben ze een programma samengesteld op de grens van classicisme en romantiek. Van Ludwig van Beethoven wordt het vierde strijktrio gespeeld (Opus 9/2 in D-groot), een werk geschreven op de grens van de 18e en 19e eeuw. Franz Schubert schreef twintig jaar later, 20 jaar oud, een strijktrio in Bes-groot (D 581) vol prachtig zingende en virtuoos dansende melodieën.

Zondag 27 januari, het concert begint om 12.00 uur en duurt een uur. Vrije toegang, na afloop wordt een gift gevraagd. Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a in Amstelveen. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.