Tentoonstelling ‘Edelsmeedkunst van Anneke Schat – Inspirerende Filmmomenten’ in Van der Togt

AMSTELVEEN - Museum Jan van der Togt wijdt van 1 februari tot en met 3 maart een tentoonstelling aan het nieuwste werk van Anneke Schat (1942) geïnspireerd op speelfilms. Fragmenten die haar sinds haar kinderjaren zijn bijgebleven heeft ze op een vrije en persoonlijke manier vertaald naar sieraden.

Bij elke ontwerp zag Schat zich geconfronteerd met de uitdaging om een herinnering een ruimtelijke vorm te geven. Hommages aan de films van haar jeugd. De tentoonstelling toont naast sieraden ook werk op papier.

Schat is al ruim 50 jaar actief als edelsmeedkunstenaar. Vanaf het prille begin heeft zij door experimentele vormgeving een eigen beeldtaal ontwikkeld, waardoor haar werk uit de verschillende periodes duidelijk herkenbaar is. Zij geniet ruime bekendheid, mede door het decennialang ontwerpen en uitvoeren van de Gouden Televizier-Ring, de belangrijkste televisieprijs van Nederland. Schat is voortdurend op zoek naar vernieuwing in haar ontwerpen. Daarbij verliest ze nooit het ergonomische en ruimtelijke aspect van de edelsmeedkunst uit het oog.

Tijdens de tentoonstelling is Anneke Schat iedere zondag in het museum aanwezig om over haar werk te vertellen. Bij de tentoonstelling verschijnt het boek ‘Inspirerende Filmmomenten – Edelsmeedkunst & Schilderingen’.

Museum Jan van der Togt, Dorpsstraat 50, 1182 JE  Amstelveen. Tel.: (020) 641 57 54. www.jvdtogt.nl
Openingstijden:Dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur