Tentoonstelling Lita Cabellut in Van der Togt verlengd

 Wegens groot succes is de tentoonstelling van de Spaans-Nederlandse kunstenares Lita Cabellut in Museum Jan van der Togt verlengd. Nog tot en met 3 maart 2019 blijven de monumentale werken van Cabellut in het Amstelveense museum te zien. Lita Cabellut – Een kroniek van het oneindige trok tot dusver al 10.000 bezoekers. Mede door deze drukbezochte tentoonstelling is het Museum Jan van der Togt er trots op dat in 2018 het bezoekersrecord van het jaar ervoor is geëvenaard.

Binnenkort is Lita Cabellut ook te zien in het nieuwe televisieprogramma Project Rembrandt waarin gezocht wordt naar de meest getalenteerde kunstschilder van Nederland. Het programma, waarin zij optreedt als één van de juryleden, wordt vanaf 27 januari uitgezonden op NPO1.

Melancholie en energie
Cabellut schildert imposante portretten vol melancholie en energie. Tot haar 12de levensjaar leefde ze op straat in Barcelona. Daarna werd ze geadopteerd door een vooraanstaande familie, die haar meenam naar musea als het Prado in Madrid. Zo raakte de jonge Cabellut geïnspireerd door schilderijen van Velázquez, Goya en Frans Hals en door de vele fresco’s in haar geboortestad. Op haar 19e verliet ze Spanje om te gaan studeren aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Nog steeds woont en werkt ze in Nederland.

Lita Cabellut ontwikkelde in de loop der jaren een unieke techniek waarbij ze traditionele frescotechnieken combineert met het gebruik van olieverf. Door de verflaag van deze imposante werken vervolgens te breken, ontstaat er door de combinatie van toeval en kracht een nieuw beeld.

Museum Jan van der Togt, Dorpsstraat 50, 1182 JE  Amstelveen. Tel.: (020) 641 57 54. www.jvdtogt.nl
Openingstijden: Dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur.