The Dolmen en Sunfire brengen Castlefest naar P60

AMSTELVEEN – Vorig jaar Castlefest gemist? Zaterdag 12 januari krijg je een herkansing in P60. Middeleeuwse Keltische rockband The Dolmen en Western folkband Sunfire brengen je met hun muziek in de sfeer van een fantasy festival.

In het diepe zuiden van Engeland, in de County Dorset, waar een woeste zee op steile klippen beukt, bevindt zich het mythische eiland Portland. Het is een eiland van smokkelaars, een eiland van steencirkels en resten van een oude Keltische beschaving. Dit is een eiland waar de heksen hun eigen tempel hebben opgericht nadat ze uit de kerk verbannen werden, waar de eilandbewoners hun eigen regels nastreven, een eiland van slingers die met hun doeltreffende stenen weerstand boden tegen de Romeinen. Dit is het eiland waar The Dolmen hun roots hebben en dat reflecteert in hun muziek. Eigen songs met een stevige Keltische rock sound, inclusief pompende drums en opzwepende gitaar solo’s, afgewisseld met sfeervolle ballads maken dat de band een breed publiek aanspreekt. Vanavond promoot de band hun nieuwe album ‘Wytches & Cunningfolk’.

The Dolmen bestaat uit; Taloch Jameson; Lead zanger, gitarist en oprichter van de band, Josh Elliott; lead gitaar en zang, Kayleigh Marchant; basgitaar en zang, Chris Harris; Drums en zang, Anja Novotny; fluit en keyboard.

In het voorprogramma staat Sunfire. Deze band timmert enorm aan de weg en wist in korte tijd met hun energieke shows de harten van vele fans te veroveren. Begin augustus kwam Sunfire bovendien met nieuwste album ‘Sinner’s Town‘, die uitstekend werd ontvangen door zowel pers als publiek. Voor hun Western folk maakt de band gretig gebruik van americana, folk, country en bluesgrass. Een combinatie die geen muziekliefhebber onberoerd laat.

Sunfire bestaat uit Satria Karsono – zang en gitaar, HWC muziekdocente Sophie Zaaijer – viool, Michel Beeckman – bas, Berend de Vries-gitaar en Jeroen van Leeuwen – drums.

Zaterdag 12 januari, aanvang 20.30 uur. Meer informatie: P60