Tijdelijke lijn 5-halte Biesbosch vervanger voor Kronenburg

AMSTELVEEN – Amstelveen is sinds 7 januari een nieuwe tramhalte rijker. Tussen station Zonnestein en Kronenburg staat nu de tijdelijke halte Biesbosch waar alleen lijn 5 stopt. De halte Kronenburg is in verband met de aanleg van de Amstelveenlijn tijdelijk opgeheven.

De nieuwe halte ligt op de Beneluxbaan ter hoogte van Biesbosch 1-79 / Eleanor Rooseveltlaan 31 -113. Halte Biesbosch geldt niet voor sneltram 51, die stopt hier niet. Ter hoogte van halte Biesbosch is ook een nieuwe fiets- en voetgangersoversteek gemaakt en komen er fietsenstallingen te staan. Reizigers die die sneltram 51 willen pakken zijn genoodzaakt om tot 3 maart uit te wijken naar de haltes Zonnestein of Uilenstede. Hierna wordt lijn 51 stopgezet en vervangen door een busdienst.

Donderdag 10 januari wordt van 18.30 tot 21.00 uur in wijkcentrum Alleman, Den Bloeyenden Wijngaerdt 1, een informatieavond gehouden. Het wordt een inloopavond gecombineerd met korte presentaties om 18.30, 19.30 en 20.30 uur. Aanmelden is niet nodig.