Volleyballers AMVJ-Martinus hebben vervanger voor ‘home’ Zonnestein

AMSTELVEEN – De volleyballers van fusievereniging AMVJ-Martinus, hebben na drie jaar wachten weer een eigen onderkomen. Donderdagavond werd dit ‘clubhuis’ in aanwezigheid van veel leden en oud-leden officieel geopend door oud-voorzitter Marc van der Heide.

Met name Van der Heide had jarenlang bij gemeente en het Sportbedrijf Amstelveen er op aangedrongen, dat de vereniging recht had op een nieuw onderkomen. Dit nadat de daarvoor gebruikte sportzaal/annex kantine Zonnestein was afgebroken en plaats moest maken voor woningbouw. Het wegvallen van een eigen ‘home’ zou de onderlinge samenhang in de club doen verdwijnen, volgens Van der Heide

Clubvoorzitter Jan Jaspers: ,,Na overleg met het Sportbedrijf Amstelveen is uiteindelijk besloten dat de volleybalvereniging twee avonden in de week de kantine van de Nieuwe Bankrashal voor eigen gebruik heeft. Namelijk: de maandag, de wekelijkse wedstrijdavond en op donderdag, de vaste trainingsavond van de vereniging. Het bestuur van de volleybalverenging verwacht dat hiermee de band tussen de leden wordt bevorderd en de onderlinge sfeer versterkt. Zo zijn er al enkele commissievergaderingen, scheidsrechtersinstructies en ouderbijeenkomsten geweest.”

Na het uitbrengen van een toost op de toekomst van de vereniging liet oud-bestuurslid Matthy Huijbers aan de hand van een presentatie beelden van het Zonnestein van vroeger zien, de afbraak en de lege plek, die er na drie jaar nog steeds is. Het zit de volleybalvereniging nog steeds niet lekker, dat er na drie jaar nog steeds geen huis op de plaats van de voormalige sportzaal is verrezen. Huijbers: ,,Het is een lang proces geweest van Zonnestein naar dit clubhuis en we zijn blij dit bereikt te hebben. Met dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen!”

Foto: Oud-voorzitter Marc van der Heide overhandigt de sleutel van het clubhuis aan chef barman Patrick Heijboer.