VVD wil verkeersregelaars Sportlaan na ongeval

AMSTELVEEN – De VVD wil dat de gemeente verkeersregelaars gaat inzetten om de veiligheid van de rotonde Sportlaan en Van der Hooplaan te verbeteren. Aanleiding is het heftige ongeval dat er afgelopen donderdag plaats vond, waarbij een scholier werd aangereden.

De bedoeling is dat de verkeersregelaars bij de donkere winterdagen de situatie veiliger maken voor fietsers en voetgangers, met de focus op scholieren. Ook roept de VVD het College van Burgemeester en Wethouders op om een onderzoek te starten naar een oplossing voor een veiligere doorstroom van het verkeer. Momenteel is er met name in de ochtendspits een hoge verkeersdruk dat zorgt voor verkeersonveilige situaties.

Raadslid Gerritsen zegt hierover in hun persbericht: ‘het is een wereld van verschil als ik ’s ochtends om 8:00 uur of om 8:30 uur aan kom rijden bij de kruising van de Sportlaan en de Van der Hooplaan. Het is daar in de directe omgeving in de ochtend ontzettend druk. Dat beleeft een piek gedurende de ochtendspits als honderden mensen tegelijk op weg zijn naar de plaats van bestemming’

Via schriftelijke vragen roept raadslid Gerritsen het college op om voor deze periode waar nodig verkeersregelaars in te zetten. De Internationale School verderop in de Sportlaan gebruikt momenteel al verkeersregelaars en de resultaten zijn positief.

Foto: Vivian Tusveld