‘Werk ohne Autor’ slechts twee maal te zien in Cinema Amstelveen

 Regisseur Florian Henckel von Donnersmarck, bekend van het Oscar-winnende ‘Das Leben der Anderen’, tekent nu voor de regie van ‘Werk ohne Autor’ (Never Look Away). Tom Schilling, Paula Beer en Sebastian Koch vertolken de hoofdrollen in dit indrukwekkende filmepos.

Kurt (Tom Schilling) groeit op in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als hij op de kunstacademie Elisabeth (Paula Beer) ontmoet, worden ze op slag verliefd. Elisabeths vader, Professor Seeband (Sebastian Koch), is niet onder de indruk van Kurt en is hem liever kwijt dan rijk. De twee mannen zijn verbonden door gebeurtenissen uit het verleden. De dubieuze rol die Seeband tijdens de Tweede Wereld Oorlog speelde, achtervolgt hem als een schaduw. Als Kurt zichzelf en de ware kunst ontdekt, heeft dit ook implicaties voor Seeband.

Het voor een Oscar genomineerde ‘Werk ohne Autor’ is zaterdag 2 februari als matinee te zien om 14.20 uur en maandag 4 februari om 19.00 uur.

Meer informatie: www.cinemaamstelveen.nl