Wethouder Gordon zet zich in tegen afval in het straatbeeld

AMSTELVEEN – Wethouder Floor Gordon (afvalbeleid) heeft genoeg van het afval op straat. De gemeente zet nu extra vuilniswagens in om op zaterdag een ophaalronde te doen bij de ‘hotspots’. Daarnaast komt er ook nog een publiekscampagne om de inwoners bewust te maken van de vervuiling.

De toename van het afval in het straatbeeld komt door de invoering van Anders Inzamelen. Het project moest ervoor zorgen dat inwoners hun afval gaan scheiden. Dit heeft echter een negatief bijeffect gekregen. De vervuiling is op bepaalde plekken flink toegenomen. “Afval trekt afval aan. Dat gaat van kwaad tot erger. Dat wil ik stevig aanpakken’, zegt wethouder Gordon.

Niet alleen de gemeente, maar ook de inwoners zelf zijn verantwoordelijk voor het schoon houden van hun omgeving. Het plaatsen van rommel naast een ondergrondse container is verboden. Hierop staat een boete van 95 euro. Wethouder Gordon trekt samen met wethouder Herbert Raat (Handhaving) op om actiever te handhaven op illegaal afval dumpen.