Workshop ‘Spoken Word’ met L-Deep

 Het is best spannend om je gedachtes op een creatieve manier op papier te zetten. En al helemaal om ze vervolgens te delen met een publiek. Poetry Slam artiest L-Deep geeft op 1 februari de workshop ‘Spoken Word’ in de Bibliotheek Amstelveen Stadsplein. Een workshop voor kinderen van 12-15 jaar vol tips en tricks over het overtuigend voordragen van poëzie.

Wat is Poetry Slam?
Poetry Slam is een vorm van poëzie waarbij dichters elkaar op het podium proberen te overtreffen met woorden. Je kunt het vergelijken met rap, maar bij Poetry Slam zijn word flow en het verhaal belangrijker dan de rijm en de muziek. Het is een manier van vertellen die het publiek vastgrijpt en niet meer loslaat. Verder gaat het om improvisatie en het betrekken van het publiek bij het verhaal. Uiteindelijk juichen zij het hardst voor de winnaar. Deze vorm van poëzie wordt ook vaak uitgevoerd zonder het wedstrijdelement en dan wordt het ‘spoken word’ genoemd. Kortgezegd zou je dit kunnen vertalen als een spannende vorm van het voordragen van poëzie die gemaakt is om uit te spreken.

Spoken Word door L-Deep
De workshop Spoken Word van L-Deep is bedoeld voor kinderen van 12-15 jaar die zich graag op een creatieve manier uiten in woorden. Ze leren van de beste hoe zij hun verhaal nog origineler en aantrekkelijker opschrijven en hoe ze iedereen wegblazen vanaf het podium met een kunstvorm die steeds populairder wordt in Europa. L-Deep heeft inmiddels veel ervaring als Poetry Slam en Spoken Word artiest. In 2015 was hij huisdichter in het programma CitriX van radio FunX. En in 2016 was hij te zien bij de NOS waar hij tijdens het EK voetbal de avonden afsloot met een spoken word-stuk.

Vrijdag 1 februari, van 15:30 tot 17:30 uur. Bibliotheek A’veen Stadsplein. Kosten: €6,- (leden) | €12,- (niet leden), inschrijven via Bibliotheek Amstelland