Zes aanhoudingen voor te vroeg afsteken vuurwerk

AMSTELVEEN – In Amstelveen was het dit jaar rustiger met vroeg afsteken van vuurwerk dan voorgaande jaren. Dit hebben gemeentelijke handhavers, die tussen kerst en oud en nieuw dagelijks hebben ingezet op het te vroeg afsteken van vuurwerk, geconstateerd. In totaal heeft handhaving zes keer een proces-verbaal opgemaakt voor het te vroeg afsteken van vuurwerk waarvan drie jongeren naar bureau Halt zijn verwezen.

Verder spreekt de brandweer van een normale nieuwjaarsnacht met in totaal zes containerbranden en vier buitenbranden waarbij afval in het spel was. Verder was er sprake van de gebruikelijke vuurwerkoverlast.

Volgens de gemeente droegen veel inwoners hun steentje bij aan een schoon en veilig Amstelveen door op nieuwjaarsdag vuurwerkresten op te ruimen. Burgemeester Bas Eenhoorn en wethouder Herbert Raat (handhaving) zijn de inwoners hiervoor erg dankbaar.

Foto: VTF, Vivian Tusveld