A9 afgesloten vanwege oversteek Boeing 747 van Corendon

AMSTELVEEN/BADHOEVEDORP – In de nacht van vrijdag op zaterdag is de snelweg A9 ter hoogte van Badhoevedorp gedurende enige tijd afgesloten geweest voor het transport van de Boeing 747 naar het Corendon Village Hotel.

Het voormalige KLM-toestel moet uiteindelijk in de tuin van het hotel in Badhoevedorp komen te staan. Het vliegtuig wordt een experience center en er komt een nog nader te bepalen attractie in.

De A9 richting Alkmaar is voor het transport afgesloten geweest vanaf 23.00 uur vrijdagavond en blijft dicht tot waarschijnlijk 7.00 uur zaterdagochtend. De andere kant op, richting Amstelveen, is gedurende diezelfde periode één rijstrook open geweest voor verkeer. Alleen gedurende de oversteek is het verkeer geheel stil gezet door Rijkswaterstaat.

De oversteek van het toestel nam uiteindelijk bijna twee keer zoveel tijd in beslag dan vooraf werd gedacht. Het aanvankelijk berekende kwartier was toch niet genoeg. Het verkeer heeft bijna een half uur stil gestaan. De oversteek zelf duurde net iets langer.

Nog een transportdag staat er gepland. In de nacht van zaterdag op zondag steekt de Boeing de Schipholweg over naar de tuin van het hotel. Daar wordt hij in enkele uren manoeuvreren op zijn uiteindelijke plaats gezet.

Om het transport te volgen gedurende de drie geplande nachten heeft Corendon bezoekersvakken ingericht. Vooraf kon via Corendon worden aangemeld om het transport bij te wonen.

Foto’s: VTF – Vivian Tusveld, Video: RTVA