Alcoholistisch duo bezorgt Amstelveense politie drukke avond

AMSTELVEEN – Een duo met een drankje te veel op heeft de Amstelveense politie een drukke vrijdagavond bezorgd.

Politieagenten in een onopvallend politievoertuig zagen de twee in de wijk Groenelaan waar ze plotseling uit een steeg kwamen rennen en in een auto stapten. Het duo werd achtervolgd en aan de Handweg werd een stopteken gegeven.
Bij het openen van het portier werd door de geur meteen duidelijk dat er alcohol in het spel moest zijn. Er werd een blaastest afgenomen en omdat de uitslag daarvan positief was, werd de bestuurder meegenomen naar het bureau.Zijn passagier was niet in het bezit van een rijbewijs en beloofde niet te gaan rijden.

De politie had de bestuurder nog maar net op het politiebureau afgeleverd toen al gebeurde waar ze bang voor waren…. De collega in de onopvallende politieauto zag dat de passagier toch achter het stuur was gestapt en toch was gaan rijden.
Aan zijn rijgedrag was duidelijk te zien dat ook hij onder invloed van alcohol reed. Hij liet meerdere malen de auto afslaan, reed voor een verkeerslicht onnodig voor- en achteruit en wisselde veel van rijstrook. Ook werd gezien dat hij twee keer door rood reed nabij de af- en toerit van de A9. Op een gegeven moment had de man door dat hij gevolgd werd en ging hij er met hoge snelheid vandoor over de Mr. G. Groen van Prinstererlaan.

Net voorbij de kruising met de Gerard Doulaan kon hij door drie opvallende politieauto’s worden klemgereden. Hij werd direct aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs en het rijden onder invloed van alcohol.
Op het bureau bleek dat de eerste bestuurder een ‘beginnende’ bestuurder was en dat hij 270 ug/l blies. Hiervoor is proces-verbaal opgemaakt. Dit zal worden ingestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Een jaar geleden werd hij ook al betrapt op het rijden onder invloed. Dit zal worden meegewogen in de strafmaat.
Zijn ‘passagier’ blies 280 ug/l. Hij ontving hiervoor een proces-verbaal. Tevens ontving hij drie bekeuringen. Twee keer voor negeren rood licht en rijden zonder rijbewijs.