Alzheimer Café bespreekt verschillende vormen van dementie

 Gespreksleider Jos Heeremans van Alzheimer Café Amstelveen spreekt op 28 februari met gastspreker Marijke de Jong, specialist ouderengeneeskunde, over de verschillende vormen van dementie.

Dementie is een verzamelnaam voor ziekten die de hersenen aantasten. Ongeveer 70% van de mensen met dementie heeft de ziekte van Alzheimer. Maar ook frontotemporale dementie, vasculaire dementie, Parkinsondementie en Lewy Body dementie zijn vormen van dementie.

Deze verschillende vormen van dementie hebben gemeenschappelijk dat ze alle leiden tot een achteruitgang van het denkvermogen en een verandering in gedrag. De snelheid en mate waarin dat gebeurt kan per ziekte en per persoon verschillen.

Marijke de Jong geeft uitleg over de symptomen, diagnose en behandeling van de meest voorkomende vormen van dementie. Ook wordt ingegaan op de gedragsveranderingen en de ondersteuning die mantelzorgers de patiënten het best kunnen bieden. Er is uiteraard uitgebreid gelegenheid om vragen te stellen.

U bent van harte welkom op donderdag 28 februari in het woonzorgcentrum ‘De Luwte’ van Zonnehuisgroep Amstelland, Wimbledonpark 361, 1185 XJ Amstelveen, aanvang 19.30 uur, einde 21.00 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur. U hoeft zich niet aan te melden, u kunt gewoon binnenlopen. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.