Amstelveen genomineerd voor Rookvrije Generatie Award

AMSTELVEEN – De gemeente Amstelveen is in de race voor een Rookvrije Generatie Award.  De verkiezing heeft plaats op internet en vier andere gemeenten zijn ook kanshebber. Op het ogenblik heeft de gemeente Gooi & Vechtstreek de meester stemmen. Stemmen kan tot 13 maart 2019. De prijsuitreiking is 4 april.

Samen met bewoners, bedrijven en instellingen streeft Amstelveen ernaar om een rookvrije gemeente te worden en zo de jeugd rookvrij op te laten groeien. Wethouder Zorg en Welzijn Marijn van Ballegooijen: “Het is geen nieuws, dat roken ongezond is. Jaarlijks sterven 20.000 mensen aan de gevolgen van roken en meeroken. Daarom hebben wij de ontmoediging van roken en beperking van de maatschappelijke schade door roken speerpunt van ons beleid gemaakt. We pakken dit ook collegebreed op.”

Sinds 2018 zijn verschillende sportverenigingen, begraafplaats Zorgvlied, speelboerderij Elsenhove, zwembad de Meerkamp, de speeltuin en het pierenbadje in het Urbanuspark, gezondheidscentrum Marne en het raadhuisplein rookvrij. Ook deed de gemeente mee met Stoptober en zijn alle organisaties die opdrachten of subsidie van de gemeente ontvangen gevraagd zich bij de rookvrij-ambitie aan te sluiten.

In 2019 lanceert de gemeente een jongerencampagne en maakt álle speeltuinen rookvrij. Ook organiseert Amstelveen een miniconferentie om lokale organisaties en verenigingen te stimuleren zich aan te sluiten bij de Rookvrije Generatie ambitie.