Amstelveense leerlingen groep 8 krijgen Kruistocht in Spijkerbroek cadeau

AMSTELVEEN – De gemeente geeft deze week alle leerlingen van groep 8 van alle basisscholen in Amstelveen het boek ‘Kruistocht in Spijkerbroek’. Dit in het kader van de landelijke leesbevorderingscampagne ‘Geef een boek cadeau’. Deze campagne heeft als missie om alle kinderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur.

De groep 8 leerlingen van de Omnibus kregen het boek op donderdag 14 februari van kinderburgemeester Jara Zurr en wethouder Onderwijs en Jeugd Frank Berkhout. In boekhandel Libris- Venstra spraken zij met de leerlingen over lezen, het boek en over reizen in de tijd, het thema van het boek. De kinderen wilden ook best graag terug in de tijd kunnen reizen. Liefst naar de Gouden Eeuw, het begin van de wereld of naar de tijd waarin hun opa en oma geboren werden.

het cadeauboek van dit jaar is dus Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman. Het boek verscheen in 1973 en is inmiddels aan de honderdste druk toe. Kruistocht in spijkerbroek is een verhaal van alle tijden. Het is een spannend avontuur over vriendschap, wreedheid en geloof, dat de lezer meeneemt door Europa in het jaar 1212. De hoofdrolspeler is de 16-jarige Dolf uit Amstelveen.