AVA vreest tekort aan sociale eengezinswoningen

AMSTELVEEN – De lokale partij Actief voor Amstelveen (AVA) maakt zich grote zorgen over het aantal sociale eengezinswoningen in onze gemeente. De partij constateert dat de huurprijs van dit type woning na het vertrek van huurder niet wordt terugbracht onder de sociale huurgrens. “Dit zien wij vooral in de wijken Groenelaan en Keizer Karelpark-West,” zegt burgerraadslid Gonnie van Rietschoten.

Van Rietschoten: ” De noodkreet voor betaalbare woningen wordt steeds sterker. De bouwprojecten die op korte termijn worden gerealiseerd geven helaas geen rooskleurig beeld wat betreft de uitbreiding van de sociale woningvoorraad. Onze jeugd, starters, jonge gezinnen, inwoners met een minimum inkomen en een grote groep zzp’ers vallen iedere keer buiten de boot. Het is voor deze groepen onmogelijk om in Amstelveen te wonen.”

Actief voor Amstelveen vindt het noodzaak dat de huidige voorraad van sociale huurwoningen niet verder daalt. Daarom wil het van verantwoordelijk wethouder Ellermeijer hoeveel sociale huurwoningen er in Amstelveen zijn. Van Rietschoten: ” Hoeveel eengezinswoningen blijven er over voor bijvoorbeeld jonge gezinnen? Of blijven er alleen maar flatwoningen over voor deze groep?”

“De AVA is van mening dat het nu afgelopen moet zijn. De voorraad neemt alleen maar af terwijl de vraag naar deze woningen onveranderd hoog blijft,” aldus Van Rietschoten.