Baas Schiphol: ‘Gematigde en gecontroleerde toename vliegbewegingen’

AMSTELVEEN – De president-directeur van Schiphol, de heer Dick Benschop, zegt bij de presentatie van de jaarcijfers van Schiphol dat de luchthaven haar positie moet behouden door een veilige, gematigde en gecontroleerde toename van het aantal vliegtuigbewegingen, terwijl de geluidsbelasting zal afnemen.

Benschop benadrukt nog eens dat Schiphol de ambitie heeft om ’s werelds meest duurzame luchthaven te worden. “De toekomstige ontwikkeling van Schiphol staat in het teken van kwaliteit van leefomgeving, de kwaliteit van ons netwerk en de kwaliteit van onze service. Om comfortabele en efficiënte processen voor reizigers en luchtvaartmaatschappijen te leveren, blijven we investeren in extra ruimte, innovaties en bereikbaarheid.”

In 2018 is het nettoresultaat van Schiphol met 278 miljoen euro (2017: 280 miljoen euro) 0,4% lager dan in 2017. De netto-omzet stijgt met 3,5% naar 1.509 miljoen euro. De lichte afname van het nettoresultaat is met name toe te schrijven aan hogere bedrijfslasten om bij de stijgende passagiersaantallen het gewenste kwaliteitsniveau te handhaven, alsmede aan digitalisering en kosten in verband met grootschalige investeringsprojecten.

Benschop: “In 2018 heeft Schiphol een solide prestatie geleverd met een recordaantal passagiers, een verbeterde punctualiteit en een degelijk financieel resultaat. Schiphol is de op een na best verbonden hub ter wereld. Voor een klein land als Nederland is dat een enorme prestatie, die we samen met onze airlines hebben bereikt, en een te koesteren positie.”

Foto: VTF, Vivian Tusveld