Bewoners appartementen Calvijnlaan investeren in 200 zonnepanelen

 Dit voorjaar komen er 200 zonnepanelen op het appartementencomplex aan de Johannes Calvijnlaan. Bewoners die hierin investeren, krijgen een korting op de energierekening.

Energiecoöperatie Amstelveen Ecostroom maakte dit bekend tijdens het twaalfde EnergieOntbijt in Bibliotheek Amstelland. “Dit is een mooi voorbeeld van buurtbewoners die samen investeren in een duurzamer Amstelveen,” vindt Floor Gordon, wethouder Duurzaamheid. “Bewoners sluiten zich aan bij de energiecoöperatie en kunnen dan investeren in de aanleg van de zonnepanelen en gezamenlijk stroom inkopen. Op basis van de Postcoderoosregeling levert dit een lagere energierekening op, omdat de bewoners een lagere energiebelasting betalen en de btw terugkrijgen.”

Meedoen Bewoners die op hun eigen dak geen zonnepanelen kunnen aanbrengen, kunnen ook meedoen met deze regeling. Wethouder Gordon: “Zij kunnen investeren in de zonnepanelen op het dak van een andere bewoner en helpen zo toch Amstelveen duurzamer te maken.”

Bewoners en ondernemers met postcodes 1181 t/m 1183, 1185 en 1186 kunnen meedoen. Deelname is mogelijk vanaf € 700. Meer informatie Kijk op www.amstelveen.ecostroom.nu voor meer informatie over het project en om u aan te melden. Interesse om een energiecoöperatie met buurtgenoten op te richten? Dinsdagavond 12 maart om 19.15 uur is er informatieavond over energiecoöperaties in Wijkcentrum Westend.

Om duurzame initiatieven zoals Amstelveen Ecostroom te ondersteunen heeft Amstelveen een Duurzaamheidsfonds. Bewonersgroepen, VvE’s, bedrijven en organisaties kunnen hieruit een subsidie of lening krijgen om een initiatief te helpen realiseren. Bijvoorbeeld om te onderzoeken welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. Of een lening te sluiten om deze uit te voeren. Voor meer informatie: www.amstelveen.nl/duurzaamheidsfonds.

Foto: Het twaalfde EnergieOntbijt in Bibliotheek Amstelland.