Bezoekersparkeren per 11 februari aangepast

AMSTELVEEN – De gemeente Amstelveen heeft in juni 2018 de ervaringen van bewoners en ondernemers in betaald parkeergebieden onderzocht. Hieruit kwam onder andere naar voren dat het bezoekersparkeren (nog) niet gebruiksvriendelijk genoeg is. Het was namelijk niet mogelijk om bezoek voor de gehele dag aan te melden op één bezoekerspas. Daarom heeft de gemeente besloten het bezoekersparkeren per 11 februari 2019 aan te passen.

Wethouder parkeren Floor Gordon: “We merkten dat bewoners het als vervelend ervaren dat ze hun bezoek na vier uur opnieuw moesten aanmelden. Met het nieuwe systeem wordt het voor bewoners veel eenvoudiger hun bezoek langer aan te melden.” 

Wat gaat er veranderen?

  • Bewoners kunnen hun bezoek maximaal 12 uur aanmelden op één bezoekerspas i.p.v. vier uur.
  • Er geldt een parkeertarief per uur van € 0,25 in plaats van € 1 per 4 uur (behalve 1-Oost). Wanneer bezoek korter blijft dan aangemeld, en bewoners melden hun bezoek weer af (dat kan via de webapplicatie en telefoon) dan komt het teveel betaalde bedrag retour bij het online saldo.

Wat verandert er niet?

  • Voor patiëntenvergunningen blijft de maximale parkeerduur 2 uur.
  • Het aanmelden via website/applicatie, parkeerautomaat of telefoon blijft
  • Het opwaarderen van uw bezoekerspas blijft onveranderd.
  • Voor 1-Oost geldt dat het parkeertarief per uur ongewijzigd blijft

Instructievideo

Op www.amstelveen.nl/parkeren staat een instructievideo over het bezoekersparkeren. Bewoners zijn per brief geïnformeerd over de aanpassingen.