Blues Award winnaar Band Of Friends treedt op in P60

 De vriendenband, Band Of Friends, is nu al bijna zeven jaar bij elkaar en in die tijd heeft het vriendencollectief zo’n beetje alle podia in Europa en de VS bespeeld. In het voorjaar van 2019 is de band terug terug in Europa en doen ze maar drie shows in Nederland. Donderdag staan ze op het poppodium van Amstelveen, P60.

De band heeft al een aantal prijzen op hun naam staan. In 2013 zijn zij verkozen tot European Blues Award Winner 2013 (beste band). Nog niet veel later won Ted McKenna in 2015 deze award. De meeste recente prijs die de band in ontvangst heeft genomen was in 2016. Marcel Scherpenzeel heeft in 2016 de Dutch Blues Award Winner 2016 op zijn naam gezet. Als winnaars van deze awards en met lovende kritiek van elke show is het duidelijk waarom de band zo populair blijft.

De Band of Friends is iets heel anders dan een gemiddelde tribute-act. Ze kunnen de noten spelen die worden gespeeld door het icoon van de elektrische blues, Rory Gallagher. Toen die Ierse gitarist-vocalist in 1995 overleed, liet hij een verzameling van tracks achter als herinnering van de onvergetelijke energieke concerten. Helaas is de drummer van de band Ted McKenna op 19 januari jl. plotseling is overleden. Tijdens de tour van Band of Friends gaat echter wel door spelen zij met een vervangende drummer.

Donderdag 21 februari, aanvang 20.30 uur. Meer informatie: P60