Bovenkerkerpolder blijft toch een stiltegebied

AMSTELVEEN – De Bovenkerkerpolder blijft een stiltegebied. In 2017 bleek de polder niet aan de criteria van een stiltegebied te voldoen en was de provincie voornemens om het gebied tussen Amstelveen en Uithoorn van de lijst te schrappen. Een stiltegebied is een gebied dat zoveel mogelijk stil wordt gehouden en waarin de geluiden van flora en fauna overheersen.

Naar aanleiding van de plannen om de Bovenkerkerpolder af te voeren als stiltegebied heeft de provincie een zogenoemde ‘stiltetafel’ georganiseerd. Dit om te kijken of het nog zinvol en wenselijk was om het gebied als stiltegebied te behouden. Na deze stiltetafel is besloten om het gebied een stiltegebied te laten blijven.

Provinciaal gedeputeerde Adnan Tekin: “De stiltetafel was heel waardevol. Waardering voor stilte is voor iedereen anders. Elk gebied heeft zijn eigen kenmerken en de bewoners bekijken dat allemaal op hun eigen manier.”

Aan de stiltetafel hebben verschillende belanghebbenden per gebied deelgenomen zoals gemeenten, natuurorganisaties, ondernemers, bewoners of statenleden.