Buschauffeurs nieuwe lijn 55 worden optimaal voorbereid

AMSTELVEEN – De 130 buschauffeurs die op de nieuwe lijn 55 gaan rijden, worden volgens het GVB optimaal voorbereid. ” Hierbij besteden we niet alleen aandacht aan de precieze route zelf, maar ook aan bijzondere situaties die de chauffeurs onderweg tegenkomen. Denk aan gevaarlijke kruisingen, nauwe bochten of omgevingen waar regelmatig overlast is.  Zo zijn alle buschauffeurs zometeen optimaal voorbereid,” aldus het GVB op de eigen website.

De bussen gaan rijden vanaf 3 maart als de sneltram definitief stopt met rijden in Amstelveen. Buslijn 55 is tijdens de ombouw naar de nieuwe Amstelveenlijn de vervanger. In totaal gaan dertig zogenaamde gelede bussen rijden die allemaal omgebouwd worden om aan te sluiten op het verkeerslichtsysteem in Amstelveen (het zogenaamde KAR-systeem). Dit zorgt ervoor dat bussen voorrang krijgen op een drietal kruisingen in Amstelveen. Nu al worden de buschauffeurs voorbereid op de nieuwe route die vanaf 3 maart om de 7 minuten zal rijden in de spits.

Tramlijn 5 blijft zijn gebruikelijke route rijden. Vanaf 3 maart geldt wel een nieuwe dienstregeling voor lijn 5. Er worden hier maar liefst drie extra wagens ingezet, het maximaal aantal in te zetten voertuigen op deze lijn. De verwachting is namelijk dat het drukker zal worden op dit traject.