David Chung hoopt op een Nederlandse ‘Special Needs’ wereldkampioen

AMSTELVEEN – Tijdens het Sportgala 2018 werd Chung do Kwan voor de tweede keer winnaar van de  Verenigingsprijs. Chung do Kwan wordt geleid door David Chung, een gepassioneerde man die zijn baan bij de gemeente opzegde om zich volledig te wijden aan het lesgeven in vooral Koreaans georiënteerde  verdedigingssporten.

Zijn school kent inmiddels honderden leerlingen van junior tot senior, verspreid over locaties in Amstelveen en omliggende gemeenten, zoals Uithoorn, Ouderkerk, Aalsmeer en Hooddorp.

Daarnaast richtte David in 2017 samen met een paar anderen de Stichting Specials Needs Nederland op.  David is directeur van deze organisatie die zich er op richt om sport toegankelijk te maken voor iedereen met een uitdaging. Met name op de “minder fortuinlijke” kinderen en volwassenen in onze samenleving, zoals autisten, mensen met het syndroom van Down, dementerende senioren en rouwende kinderen.

David spreekt met veel passie over deze activiteiten.  Zo kijkt hij uit naar de Special Needs wereldkampioenschappen die binnenkort plaatsvinden; en hoopt natuurlijk op een Nederlandse kampioen.

Zijn droom ultieme droom? Een eigen Martial Arts School in Amstelveen!

Dirk Landsaat sprak met Sabum (Koreaans voor leraar in martial arts) David Chung en de podcast kunt u hierboven beluisteren.