De Poel nader belicht in fototentoonstelling ‘Stillness’

 Dat het zicht op de Amstelveense Poel met een blik op de kenmerkende Urbanuskerk al decennialang een geliefd onderwerp vormt voor schilders en fotografen, is bekend. Fotograaf Jeroen Hermkens heeft het tot een vast thema gemaakt voor zijn foto’s. Dagelijks maakt hij vanaf een vast punt en op hetzelfde tijdstip een foto. De burgemeester opende vanmiddag de tentoonstelling ‘Stillness’ die deze foto’s vanaf heden permanent in het raadhuis toont.

Het onderwerp is steeds hetzelfde, maar door de telkens veranderende luchten en seizoenen, is de sfeer toch telkens heel verschillend. Opmerkelijk is de verandering van het silhouet van de Urbanuskerk vanaf september dit jaar: door de brand zijn de contouren naast het torentje drastisch anders. Een deel van de foto’s is vanaf volgende week te bewonderen: onder de naam ‘Stillness’ worden deze geëxposeerd in de publiekshal van het gemeentehuis in Amstelveen.

Voor een impressie zie: De Poel – Stillness