Die Unsichtbaren – Wir Wollen Leben incl. nagesprek met Hanni Lévy in Cinema Amstelveen

 Die Unsichtbaren – Wir Wollen Leben vertelt het geheime hoofdstuk van het Joodse verzet tijdens de tijd van de Nationaal Socialisme. Het script is gebaseerd op interviews met ooggetuigen geregisseerd door regisseur Claus Räfle en zijn co-auteur Alejandra López. Medelevend, aangrijpend en vol met onverwachte humor, de verhaallijn is afgewisseld met fragmenten uit interviews en archiefbeelden om een geconcentreerd en emotioneel groepsdrama neer te zetten. De film is nog niet eerder in Nederland vertoond en is éénmalig te zien op zondag 3 maart in Cinema Amstelveen.

Berlijn, 1943. Het Nazi regime heeft verklaard dat de hoofdstad van het Rijk “vrij is van Joden”. Sommige Joden slaagde erin om het onmogelijke waar te maken, zij werden onzichtbaar voor de autoriteiten. Meestal was het puur geluk door de zorgeloze gedrag van de jongeren dat zij werden beschermd tegen de klauwen van de Gestapo. Slechts een paar bekenden wisten hun echte identiteit te behouden. Cioma Schönhaus, die in het geheim vervalste paspoorten regelde om daarmee de levens van duizenden mensen te redden. De jonge Hanni Lévy verft haar blonde haar zodat zij lijkt op een Ariër. Hierdoor kan zij anoniem wandelen over de Kurfürstendamm. Eugen Friede verspreidt ’s nachts pamfletten als onderdeel van het verzet. Overdag draagt hij een Hitler uniform en verblijft hij in een huis van een Duitse familie. Tot slot is daar Ruth Gimpel, vermomd als weduwe verkoopt zij delicatessen van de zwarte markt aan de Duitse officiers. Zij vechten allemaal voor een leven in vrijheid zonder dat zij echt vrij kunnen zijn…

Na afloop van de film is er een nagesprek met Hanni Lévy (een van de unsichtbaren) en een video meeting met de regisseur Claus Räfle in Cinema Amstelveen.
Zondag 3 maart, aanvang 15.55 uur. Meer informatie: Cinema Amstelveen