Digisterker: hulp bij online regelen van overheidszaken

 Overheidszaken regel je tegenwoordig steeds vaker online. Maar dit is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. De Bibliotheek Amstelveen Westwijk organiseert daarom in samenwerking met Seniorweb een cursus voor mensen die er online nog niet zelfstandig uitkomen. De cursus ‘Digisterker’ start op 5 maart en is vanaf dan elke dinsdag in maart gratis te volgen.

Overheidszaken zijn zeer persoonlijk en het is dan ook logisch dat het voor een groot aantal mensen niet vanzelfsprekend is om deze zaken online te regelen. Zeker wanneer mensen nog wat onzeker zijn in het gebruik van computer en internet. Toch hebben de digitale loketten ook zeer veel voordelen. Zaken zijn gemakkelijk en snel vanuit huis te regelen. Lange wachttijden blijven bespaard en er hoeft minder papierwerk te worden verwerkt. De Bibliotheek Amstelveen Westwijk organiseert een 4-delige gratis cursus voor mensen die een basiskennis van computer en internet hebben en graag willen leren hoe ze zelfstandig al hun overheidszaken online regelen. Cursisten leren een DigiD aan te maken, informatie te vinden op overheidssites, aanvragen te doen, formulieren in te vullen en verschillende mijn-omgevingen te gebruiken. Ook leren ze veilig om te gaan met hun persoonlijke gegevens.

De cursus ‘Digisterker’ start op dinsdag 5 maart en wordt vervolgd op 12, 19 en 26 maart. Van 11:00 tot 13:00 uur zijn er twee docenten aanwezig die gespecialiseerd zijn in het op een begrijpelijke manier uitleg geven over de omgang met de digitale loketten van de overheid. Het doel van de cursus is ervoor te zorgen dat mensen zekerder in hun schoenen staan voor wat betreft het gebruik van overheidssites en voortaan volledig zelfstandig aan de slag kunnen. Meer informatie over de cursus is te vinden op de website van de Bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl. Gratis aanmelden kan ook via e-mail: a.furnee@debibliotheekamstelland.nl