Duo Organsax in Paaskerk Amstelveen

AMSTELVEEN – Het duo Organsax bestaande uit Cees Verschoor orgel en Hans Boetje, alt en sopraansaxofoon geeft op zondagmiddag 3 maart een koffieconcert. De combinatie van orgel en saxofoon biedt ongekende mogelijkheden. De saxofoon kan als het ware versmelten met de klank van het orgel, maar ook als een stem met kleur, dynamiek en vibrato fraai tegenspel bieden. Duo Organsax laat dit horen met werken van Greaves, Byrd, Bozza, Bach, Marcello, Guilmant, Piazolla.

Het repertoire van deze zondag is een selectie van de mooiste stukken. Bovendien maken we een reis door de tijd, met muziek, die ver voor de uitvinding van de saxofoon (1841) gecomponeerd is zoals het hoboconcert van Marcello tot de Aria van Bozza, die speciaal voor het instrument geschreven is. Het Cantilène Pastorale is een orgelcompositie, bewerkt voor deze combinatie, waarbij de saxofoon een vraag en antwoordspel met het orgel heeft.

Zondag 3 maart, aanvang 12.00 uur. De toegang is gratis, vrijwillige bijdrage is welkom. Kijk voor meer informatie op www.paaskerk-amstelveen.nl.