Fietsenstallingen bij haltes Sportlaan en Zonnestein worden weggehaald

AMSTELVEEN – De fietsenstalling bij de sneltramhalte Sportlaan en bij de halte Zonnestein (aan de kant van Straat van Messina) worden vanaf maandag 4 maart weggehaald.

Vanaf zondag 3 maart rijdt lijn 51 niet meer. Alle haltes ten zuiden van de Oranjebaan zijn dan buiten gebruik. Ook halte Zonnestein is met ingang van 4 maart buiten gebruik. Reizigers van lijn 5 kunnen dan gebruik maken van de tijdelijke halte Biesbosch.

Per 3 maart gaat lijn 51 niet meer van/naar Amstelveen rijden maar van/naar station Sloterdijk/Isolatorweg. Er gaat dan gereden worden met langere metrostellen dan in Amstelveen. Om het halteren van langere metro’s op station Spaklerweg mogelijk te maken zullen vanaf 3 maart sporen en perrons op station Spaklerweg worden aangepast.

Daarom zal lijn 51 gedurende de eerste periode na 3 maart niet stoppen op station Spaklerweg maar hier voorbijrijden. Tijdens de werkzaamheden (in maart en april) zal lijn 51 gedurende vier weekeinden geheel niet rijden. Reizigers kunnen dan omreizen via station Van der Madeweg (lijn 50) en dan lijn 53 of 54 richting Centraal Station. De laatste buitengebruikname lijn 51 vindt plaats in het weekend van 20 april. Vanaf 22 april zal lijn 51 stoppen op station Spaklerweg.