Fietspad Van der Hooplaan afgesloten bij start werkzaamheden HWC

AMSTELVEEN – De gemeente Amstelveen begint maandag 18 februari met de voorbereidende werkzaamheden voor de nieuwbouw van het Hermann Wesselink College aan de Startbaan. Voor het bouwrijp maken van het bouwterrein wordt het fiets- en wandelpad op de Van der Hooplaan tussen de Startbaan en Sportlaan (aan de kant van de school) afgesloten. Fietsers worden omgeleid naar de andere zijde van de Van der Hooplaan, langs de Meerkamp.

De afsluiting geldt voor de gehele looptijd van het bouwproject. Naar verwachting is de nieuwbouw in 2020 klaar. De complete buitenruimte is in de zomer van 2021 gereed.

Met behulp van bebording wordt het fiets- en wandelverkeer omgeleid langs de westelijke zijde van de Van der Hooplaan. De maandag en dinsdag na de voorjaarsvakantie (25 en 26 februari) zet de gemeente verkeersregelaars in om de leerlingen veilig te laten wennen aan de oversteek.

De gemeenteraad heeft in december 2016 ingestemd met het realiseren van ruim 11.000 m2 nieuwbouw op de huidige locatie. De nieuwe school komt vóór de bestaande school, zodat deze tijdens de verbouwing in gebruik kan blijven. Om dit mogelijk te maken wordt de bestaande waterpartij langs de Van der Hooplaan gedempt en een deel van het bosplantsoen met bomen gerooid. Er komt een nieuwe waterpartij tussen de nieuwe school en de Van der Hooplaan. De gemeente betrekt het Wijkplatform Keizer Karelpark en de Groenraad bij een inrichtingsplan voor de aanleg van groen rondom de nieuwbouw.

Foto: gemeente Amstelveen