‘Fout onderhoudsmonteur reden lekkage Aquariusflat Groenelaan’

AMSTELVEEN – Een fout van een onderhoudsmonteur is de oorzaak van de grootschalige lekkage die donderdag ontstond in de Aquariusflat in de wijk Groenelaan. Dat melden bewoners tegenover RTVA.

“In een appartement van een mevrouw is een reparatie uitgevoerd met de waterleiding. Nadat dit was gebeurd is de vrouw boodschappen gaan doen. Een uur later werd ze door kennissen gebeld dat de flat onder water stond en dat het waarschijnlijk bij haar vandaan kwam,” aldus een bewoner.

Eigen Haard weet te melden dat bij 24 woningen waterschade in de meterkasten is ontstaan. De schade is ondertussen hersteld. Twee woningen zijn voorlopig onbewoonbaar. De bewoners zijn in een hotel ondergebracht. Woordvoerder Wim de Waard “Op het ogenblik worden de woningen drooggeblazen. Het voorval is vooral grote pech.”